• Opis zespołu

    Nazwa:
    Akurat

    Rok założenia:
    1994

    Style muzyki:
    Rock Alternatywny, Rock, Ska, Reggae, Punk

    Skład:
    Piotr Wróbel – wokalista, autor tekstów, gitara (1994)
    Wojciech „Yellow” Żółty – wokalista, autor tekstów, gitara (1994)
    Eugeniusz Kubat –gitara basowa (2012)
    Michał Sosna – saksofon (2012)
    Mikołaj Strachura – perkusja (2014)
    Dawid Broszczakowski – instrumenty klawiszowe (....)

    Dyskografia:
    Studyjne
    Pomarańcza (Styczeń 2001)
    Prowincja (Październik 2003)
    Fantasmagorie (Maj 2006)
    Optymistyka (Listopad 2008)
    Człowiek (Maj 2010)
    Akurat gra Kleyffa i jedną Kelusa (Listopad 2012)
    Nowy Lepszy Świat (Wrzesień 2016)

    Strona internetowa:
    http://www.akurat.pl/


    Ostatnie aktualizacje o zespole:
    Zespół jeszcze istnieje, koncertują. (01.01.2019)

    Źródła:
    http://akurat.pl
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Akurat


     

Nowy rok zacznę od klasyka polskiej sceny rockowej. Myślę, że idealnie pasuje do sytuacji w jakiej się znajdujemy i klimatycznie wpasuje się w imprezowy klimat. Zespół w południa Polski, rewelacyjnie przedstawia zestawienie trzech gatunków: Rock, Reggae, Punk. W tak przyjemny i miły sposób, weszli na rodzimą scenę muzyczną. Ciekawostką jest tytuł utworu który każdy "błędnie" mówiąc...

Alfabetyczny spis zespołów